Ohh~ Indahnya Hadiah di Hari Jadi ku :D

Assalamualaikum..
selamat malam, emmmmm..
sebenarnya dah nak masuk sebuh pun.. AHAHA!

Memandangkan dah dekat sangat nak ulang tahun ni. mula lah berangan nak dapatkan PALAROID Instant Camera.. Alangkah Indahnya kalau ada orang bagi hadiah yang menarik ni kat fara.. Harganya tak da lah mahal sangat, RM245 jerr~ tapi instant dia tu lee yang mahal sikit. RM22-28/10 pcs. Koyak lah poket kalau suka bergambar kan. hehe~ 

Nak tahu tak macam mana bentuk Camera ni??
Cantik kan?? ada banyak warna.. tapi warna ni la yang fara bekenan sangat.. Kalau lah dapat.. ai comfirm tak dapat.. :D okay lah.. fara tidur dulu.. nak mimpikan Camera ni.. bubyeee ~

Selembut Tutur Bicara


jangan lupa LIKE fan page Fara tau

0 00 tulisan hikmat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nasihat Buat WanitaEMPAT KUNCI KEBAHAGIAAN

Hadis :
Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:":Empat perkara yang membawa kebahagiaan iaitu wanita yang solehah, rumah yang luas, jiran yang baik dan kenderaan yang selesa.!" Riwayat Ibnu Hibban

Huraian :
i) Kehidupan yang selesa adalah suatu bentuk kehidupan yang dialu-alukan oleh Islam di mana kehidupan yang sempurna memerlukan empat elemen asas yang penting iaitu:

a) Wanita yang solehah- iaitu isteri yang baik yang dapat menguruskan keluarga dan rumahtangga dengan sempurna.

b) Rumah yang luas yang boleh memberikan keselesaan untuk bermesra dengan keluarga dan anak-anak di samping dapat melapangkan fikiran dengan baik dan tenang.

c) Jiran yang baik kerana jiran merupakan orang yang paling rapat selepas sanak saudara dan keluarga. Jiran yang baik dapat menjamin keharmonian hidup bermasyarakat sehinggakan ikatan kejiranan itu boleh bertukar seakan-akan sebuah kelurga yang kasih-mengasihi dan saling mengambil berat di antara satu sama lain.

d) Kenderaan yang selesa kerana ia memberikan kemudahan dalam segala urusan.

ii) Antara tabiat buruk yang mengancam kebahagiaan hidup ialah berfoya-foya dengan kehidupan mewah, boros harta dan membazir ketika berbelanja. Tabiat ini sering disebut dalam al-Quran sebagai punca kehancuran beberapa umat yang terdahulu.

iii) Kemewahan hidup berbeza antara satu zaman dengan zaman yang lain, mungkin mewah pada suatu ketika dahulu, tidak dianggap mewah pada hari ini, kerana perbezaan masa, suasana dan pendapatan menjadikan ukuran kemewahan turut berbeza.