Ending yang da'boom !Assalamualaikum,
wow wow wow, that was amazing !!
guess what??

i get this last night..

okay, meh nak story kat u all..

last night fara keluar dinner ngan someone, tak sangka pulak dia nak bawak fara dinner kat tempat special malam ni, restoran yang dia pilih : SAKURA KRISTAL.
memandangkan fara suka kristal, jadi tempat tu sangat sangat sangat bermakna.

Then menu pilihan, grilled chiken chop perisa black paper.

makan dengan nervous, dan ada sesuatu yang terjadi and sumpah kalau korang ada kat situ pon korang akan ingat sampai bila-2. hehe ***

Siap je makan tiba-2 je manager kat tempat tu datang hantar bunga..
Wow wow wow, bunga ros kuning kegemaran fara lahhhh! 
sangat surprise and amat amat amatlah terharu..

Ni lah muka terkejut fara 

rupa-2nya bunga tu dah ditempah dan diminta untuk dihantarkan pada fara lepas siap makan.
huhu, im very happy last night.
and this is very beautiful memories for me.
I LOVE YOU !
Selembut Tutur Bicara


jangan lupa LIKE fan page Fara tau

0 00 tulisan hikmat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nasihat Buat WanitaEMPAT KUNCI KEBAHAGIAAN

Hadis :
Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:":Empat perkara yang membawa kebahagiaan iaitu wanita yang solehah, rumah yang luas, jiran yang baik dan kenderaan yang selesa.!" Riwayat Ibnu Hibban

Huraian :
i) Kehidupan yang selesa adalah suatu bentuk kehidupan yang dialu-alukan oleh Islam di mana kehidupan yang sempurna memerlukan empat elemen asas yang penting iaitu:

a) Wanita yang solehah- iaitu isteri yang baik yang dapat menguruskan keluarga dan rumahtangga dengan sempurna.

b) Rumah yang luas yang boleh memberikan keselesaan untuk bermesra dengan keluarga dan anak-anak di samping dapat melapangkan fikiran dengan baik dan tenang.

c) Jiran yang baik kerana jiran merupakan orang yang paling rapat selepas sanak saudara dan keluarga. Jiran yang baik dapat menjamin keharmonian hidup bermasyarakat sehinggakan ikatan kejiranan itu boleh bertukar seakan-akan sebuah kelurga yang kasih-mengasihi dan saling mengambil berat di antara satu sama lain.

d) Kenderaan yang selesa kerana ia memberikan kemudahan dalam segala urusan.

ii) Antara tabiat buruk yang mengancam kebahagiaan hidup ialah berfoya-foya dengan kehidupan mewah, boros harta dan membazir ketika berbelanja. Tabiat ini sering disebut dalam al-Quran sebagai punca kehancuran beberapa umat yang terdahulu.

iii) Kemewahan hidup berbeza antara satu zaman dengan zaman yang lain, mungkin mewah pada suatu ketika dahulu, tidak dianggap mewah pada hari ini, kerana perbezaan masa, suasana dan pendapatan menjadikan ukuran kemewahan turut berbeza.